Oldal kiválasztása

1.Ha van már e-mail listád, küld ki az új bejegyzésedről az értesítést.

2. Facebookon kiemeled hirdetéssel a megosztott bejegyzésedet. Amikor a céges oldaladon megosztasz egy tartalmat, akkor a rendszer automatikusan felkínálja ezt a hirdetési lehetőséget.  Egyébként hiába van akár több ezer fős Facebook csoportod, akkor is maximum pár száz ember fogja látni a bejegyzésedet.  Ennek az egyik oka, hogy olyan sok a Facebookra szánt új információk (bejegyzések) szám, hogy képtelenség mindnek felületet biztosítani. Szelektálnia kell a Facebooknak. Persze, ha kinyitod a pénztárcádat, akkor partnerként fognak rád tekinteni 🙂

3. Természetesen nemcsak 1-1 bejegyzést tudsz népszerűsíteni hirdetés által, hanem egy komplett blogot/weboldalt is.

4. Google Ads hirdetés által. Csináld ezt, ha kiváló eredményeket szeretnél:

  • A hirdetésben közlöd, hogy a egy bizonyos problémára tudod a megoldást és ezt egy blogbejegyzés formájában  meg is osztod az olvasóval. ebben az esetben a hirdetésre kattintó megnyugszik, hiszen nem azt érzi, hogy egy klasszikus hirdetéssel áll szemben , ami csak értékesíteni akar a számára.
  • Viszont a blogbejegyzés aljára helyezz el egy CTA gombot –> ugye ez egy cselekvésre felszólító gomb.  pl.:

5. Ha van YouTube csatornád, ilyenkor ott is ajánlhatod az új bejegyzésedet. ez a kis kedvcsináló ne legyen hosszabb 1 percnél, s röviden ismertesd , hogy a bejegyzés milyen témával foglalkozik.  Milyen problémára kínál megoldást.

6. Kereső optimalizálod a blogodat és prémium minőségű linkeket építesz. Igaz ez egy hosszú folyamat, de mindenképpen sikeres leszel, ha az általad preferált kulcsszavakra a blogod a találati oldal első helyén jelenik meg.

7. Legyél vendég blogger!

Keresd meg azokat a blogokat akik ugyan arra a célcsoportra céloznak. Egyezz meg velük, hogy akár ingyen is írsz egy cikket az adott blogra. Cserébe a bejegyzés végére elhelyezhetsz egy linket ami a saját blogodra mutat. Ezzel két legyet üthet egy csapásra:

  • Az olvasóid szakértőként fognak rád tekinteni, hiszen nem hazai pályán is megjelenik a cikket, ergo kikérik a véleményedet.
  • Minőségi linkeket építesz

 

 

Hogyan érd el, hogy az egyszeri olvasó visszatérő “vendég” legyen a blogodon?

 

  • Egy csalival feliratod az e-mail listádra. Az manapság már nem elégséges, hogy az oldalsó sávban megtalálható egy feliratkozásra szánt doboz. Senki nem fogja használni. Hiszen mit nyerne  vele? Egy ingyenes csali termékre szükséged lesz, hogy megszerezd az olvasó e-mail címét!Csali termék
  • Re-marketinggel hirdetsz.
  • Írsz egy blogbejegyzés sorozatot. Álljon legalább 5-10 részből. Az első részre olvasókat akár hirdetés útján is szerezhetsz. Minden nap jöjjön ki egy-egy új rész a látogatók már alig várják, hogy olvashassák. Ezek  az emberek tehát megtanulják, hogy a hűségük kifizetődő, mert értékes tartalomhoz juthatnak általa. Későbbiekben önmaguktól fognak visszanézni a blogunkra.
  • Ne félj a legértékesebb információkat is megosztani, ingyen! ezt értékelik az emberek a hűségükkel avagy könnyebben is fognak a jövőben vásárolni tőled.
  • A cikkeid ne hemzsegjenek a szakzsargontól. Ha mégis elkerülhetetlen egy szakkifejezés használata, rögtön magyarázd is meg  a jelentését. Írásaid legyenek hétköznapi hangvételűek, szerethetőek.
  • Használj videókat a bejegyzéseidben. ez ugyan úgy mint a képek, színesítik a cikkeidet.